Ilmastoaiheisilla keskustelusivustoilla on ollut viime aikoina hauska seurata skeptikoiden epätoivoista vahingoniloa pienimmästäkin mahdollisesta ilmastonmuutoksen vastaisesta uutisesta. Tällä kertaa talvi on "kuulemma" NASA:n mukaan ollut milloin vuosisadan kylmin, milloin alle 20 vuoden keskiarvon. Joka tapauksessa nyt on koko kasvihuoneilmiö ja puheet ilmaston lämpenemisestä peruttu yhden kylmän talven takia. Niin sitä pitää.

Itse saan kyllä noista NASA:n graafeista aivan erilaisen käsityksen siitä, kuinka kylmä tämä pohjoisen pallonpuoliskon talviaika on globaalisti ollut. Hieman kylmempi kuin 2005,2006 ja 2007, kyllä, mutta huomattavasti yli esimerkiksi 20 vuoden keskiarvon.

On myös hieman huvittavaa puhua globaalisti kylmästä talvesta, puoli maailmaahan nauttii parhaillaan kesästä. Osa siitä porukasta, joka yrittää kaikin keinoin etsiä todistusaineistoa kasvihuoneilmiötä vastaan on epäilemättä mennyt La Nina -trikkiin. Tämä sääilmiö aiheuttaa muodostuessaan merenpinnan lämpötiloissa yli puolen asteen laskun, erityisesti Etelä-Amerikan Länsirannikolla, nostamalla meren pohjasta kylmää vettä. Tästä seurauksena ilmakehän lämpötiloissa tapahtuu väliaikainen viileneminen. Tämän vuoden tammikuussa pudotus oli ilmeisesti ennen mittaamattoman suuri, yli 2 astetta. Wikipedian kartassa näkyvät myös päinvastaiset anomaliat (marraskuulta 2007), muun muassa poikkeuksellisen lämpimät vedet Skandinavian ympärillä.

Jostain syystä parhaan löytämäni sivuston La Ninasta ovat tehneet kanadalaiset. Tiedä miksi, mutta jenkkien kirjoittamat sivut vaikuttavat siltä kuin ne olisi kirjoitettu totaalisille idiooteille...